Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Saturday, 28 January 2012

Rindu sama Kamu

opsss apa yang dirindu tue.............
dah tentulah blog aku nie yang tak seberapa....
gara gara lupa password nak cx in..........blogger.....
ahahahahhaah lawak kan........hampirrr berbulan jgk tak berblog....
apa pun layan jer la..yang penting misis tahun baru nie nak upgrade lagi blog yang ada nie..mtk tunjuk ajar ya semua

Tuesday, 1 November 2011

My Pet >> "Puteh"

hi..just nak kongsi bersama haiwam peliharaan aku..yg sememangnye kuat makan..hahahhaha perangai dah serupa tuan kata org.....makin lama makin pandai...pantang org lalu kat depan dia....mulalah menunjukkan aksi...kira kira leh dapat upah....>>makanan.hahahahha memang syok tengok telatah ikan nie.....kadang2 wife aku asyik mengata dia...hah mulalah si puteh nie buat muka ....hahahaha wife aku perasan lak......lawak kan.
cerita banyak tak guna korang lihat lah sendiri gelakat si puteh kesayangan aku nie......hahahhaha..semoga si puteh sihat sokmo n cepat cepat menbesar.....leh la goreng nanti....tak pun masak 3 rasa....hahhahah just kidding......mana la sanggup aku nak jadikan lauk lak haiwan peliharaan.....ade ker patut....kuikuikuiii
Gelagat Si Puteh Yg Tomel

Monday, 31 October 2011

Jom Belajar photoshop di youtube...

Asslamualaikum...salam satu malaysia.....
Lama dah tak menblogkan diri...sibuk sikit dgn aktiviti luaran..hahahahaaa
so sekarang nak share la skit ilmu dalam fotografi.....terutama berkenaan editting dgn korang semua...tak susah jika tau...zaman it nie nak tahu just klip laman web yang sepatutnya...anda akan beroleh ilmu itu dalam sekelip mata jer....hahahaha..begitu jg dgn ilmu editing nie...jadi kepada mereka yang minat dalam editing nie kenalah bykkan research kata org puteh....hahahahha
Gambar aku yang kat atas tue adalah sebagai contoh.....secebis dari ilmu editing....kalu nak tau lebih lanjut leh lah join kami kat facebook grouping..just taip..>> PHOTOSHOP MALAYA.
senang kan..add friends or join grouping......so kat sini aku kasi video sekali mcm mana nak bikin gbr mcm aku nie jgk...selamat mencuba rakan2 blogger

Friday, 7 October 2011




7/10/2011 Jumaat.
Belanjawan 2012 - “DASAR TRANSFORMASI NASIONAL: BAJET MEMBELA RAKYAT, MENSEJAHTERA NEGARA”

    Akhirnya terjawab sudah belanjawan 2012 yang riuh disembangkan
di kedai kedai kopi seluruh malaysia.....hahahaha..
Ada yangg kata nak bonus 2 bulan ..ada nak pelarasan gaji..ada yang nak subsidi..
mcm mcm la...tapi takpa kita sebagai rakyat berhak bersuara..kalu ditunaikan ..bagus.
    kalu tak kita cuba lagi lain tahun..kan kan..betul kan.
Takkala selesai budget 2011 diumumkan ada yang suka gembira  ada yang menangis ada yang duka...ada juga yang terharu...
itu semua normal...kerana kalau nak puaskan hati semua org memang susah..
kerana kita manusia biasa.
apa pun ucapan terima kasih harus diberikan kepada pucuk pimpinan negara kita kerana belanjawan yang diberikan kali ini mmg
nampak menyeluruh bagi saya....semua merasa kata org..

Diantara yang menarik hati saya dalam belanjawan 2012 adalah :
1) Tentulah.....Pertambahan Bonus setengah bulan gaji utk semua kakitangan kerajaan.
2) Bantuan Persekolahan RM100 utk semua sekolah rendah dan sekolah menengah.
3) Warga emas dikecualikan caj pendaftaran hospital
4) Had umur persaraan hingga 60 tahun

Yang paling best dan sedap didengar sekali adalah :
Mulai tahun depan, kenaikan gaji tahunan penjawat awam akan ditingkatkan antara
RM80 hingga RM320 mengikut gred.
Perkara ini diumumkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak,
dalam pembentangan Belanjawan 2012 di Dewan Rakyat sebentar tadi.

hahahahhaha nak senarai banyak jugak..so esok jom pakai ramai ramai serbu kedai buku pi beli suratkhabar.....
apa pun....nampak mmg ramai yang berpuas hati ttg budget pada kali ini....
Alhamdullilah.....

Sunday, 2 October 2011

 Maggie Sayur Campur

Pehhhhhhhhh..........mmg meleleh air liur dibuatnye nie....makanan kegemaran aku sewaktu study dulu kala......Today sebab madam besar demam so...terpaksalah aku mengeluarkan jurus ke 8 aku untuk menghasilkan kembali zaman kegemilangan aku memasak dulu....hahahahah kalu korang tak percaya sedap..korang leh try sendiri........cuma tambah beberapa jenis sayur n wallllaaaaaaaaaa...............
Maggie Ketam Sweet Source

Hahhhhh kalo nak sodap lagi leh di tambah dgn Ketam Segar Dari Laut.....semesti hingga ke titisan terakhir korang menjilat pinggang mangkuk korang..hahhahahahahhhahaah .....mahu tak nyeeee...air rebusan ketam tue kalo dah bercampur dgn rempah maggie tue ...mmg terbaik dari ladang la dia punya rasa.......tapi jgn lupa ....kalo masuk ketam kena ada serai....baru mantopp rasanya...cubala try kalu bran...


Wednesday, 28 September 2011

Time 4 Excercise....


  • Gara gara member ajak main badminton...Today pergi cari racket badminton serata jertih.....punya lah payah nak cari..sampai aku terpaksa bawak motor kerana tak tau mana kedai ada jual racket badminton.....ada kedai yang jual..tapi harga tak ingat mahal...kita nak brersukan jer...yang penting aku nekad nak kuarkan peluh dengan cara main badminton lak....bukan pro mana pun main..tapi racket nak jgk cari yang sedang sedang elok kata org....hahahaha so ushar punya ushar dapatlah jgk jumpa racket sebagaimana gambar yang diberi nama CARBONEX 7000 PLUS by YONEX...so bermulalah hobi baru bermain badminton......hope BMI aku akan turun skit2.....isyaallah.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Aku Anak Malaysia

Loading...

www.yahoo.com

There was an error in this gadget
TERIMA KASIH...sila datang lagi

Go GO Go Google